Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombás-krémsajtos töltött batyu recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 50 dkg finomliszt
» 1,5 dl tej
» 1 dl tejföl
» só
» 2,5 dkg élesztő
» 1 db tojás
» 5 cl étolaj
» 1 tk cukor
» A töltelékhez:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 2 fej vöröshagyma
» 30 dkg gomba
» 25 dkg krémsajt
» só
» őrölt bors
» Kenéshez:
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.

A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 8 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.11 21:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt langyos, többi hozzávalóval, órát meleg, gombát megmossuk, vöröshagymát apróra, szalonnát kipirítjuk, szeletelt gombát, tésztát vékonyra, tészta sarkait, összenyomkodjuk, megdinszteljük, előmelegített, vöröshagymát, hozzávalóval, sütőpapírral, felfuttatjuk, belekeverjük, vöröshagyma, elkészítjük, töltelékből, négyzetekre, töltelékhez, kelesztjük, kipirítjuk, felhajtjuk, Hozzáadjuk, tölteléket, szeletekre, finomliszt, krémsajtos, kémsajtot, megsütjük, begyúrjuk, Mindegyik, tésztához, tésztához, finomliszt, tejföl, élesztő, tojás, étolaj, cukor, töltelékhez, füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, krémsajt, őrölt bors, Kenéshez, tojás,
Újhagymaleves kecskesajttal, grillezett kenyérrel.
0 komment 3 ember kedveli
Szezámmagos kifli
1 komment 8 ember kedveli
Csípős-mézes csirke rizsgolyóval
1 komment 17 ember kedveli
Székelykáposzta
3 komment 13 ember kedveli
Almás bögrés
0 komment 3 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
0 komment 5 ember kedveli
Burgonyakrémleves joghurtosan
0 komment 2 ember kedveli
Húsvéti tojástorta
0 komment 6 ember kedveli
Sajtkrémes fokhagymaleves
0 komment 1 ember kedveli
Fasírt másképp !
2 komment 65 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Tepsis húsos burgonya...
0 komment 21 ember kedveli
Sütés nélküli citromos félholdak
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás diós kifli
0 komment 2 ember kedveli
Bundázott csirkemell lecsós spagettivel !
0 komment 11 ember kedveli
Bögrés almás süti
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.